eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ellopták Kocsis Zoltán laptopját, rajta a világpremierrel!

Betörtek Kocsis Zoltán zongoraművész-zeneszerző otthonába, és elvitték laptopjával együtt a világpremierre váró művének partitúráját is. A művész az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a zeneműből több másolata is van, így a január 16-ra tervezett világpremier nem marad el.

Kocsis Zoltán lakásából egy kettős szisztémájú, PC-t és Macintosht is futtató számítógépet loptak el. A Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója az InfoRádiónak elmondta: a laptopon volt Schönberg Mózes és Áron című operájához általa komponált harmadik felvonás, amelynek világpremierje január 16-án lesz.

A zongoraművész-zeneszerző megnyugtatott mindenkit, hogy van másolata a műnek, vagyis a bemutató nem marad el, csak valamivel többet kell így dolgoznia rajta. A számítógépen volt naplója és adatbázisa is, ám ezek pótolhatók - tette hozzá.

A tolvaj nehezen tudná saját nevén nyilvánosságra hozni a művet, ugyanis Kocsis Zoltán tudja igazolni, hogy ez az ő alkotása. A csaló valószínűleg úgy járna, mint Walsegg gróf, aki Mozart Requiemjét saját néven mutatta be, de persze felismerték, hogy az valójában az osztrák zseni alkotása.

Kocsis István az MTI-nek elmondta: az emeleten aludt, amikor a földszinten betörték az ajtót, és behatoltak a lakásba. A riasztó megszólalt, de a betörőnek arra még volt ideje, hogy felkapja az asztalról a laptopot.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×