Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ellopták Kocsis Zoltán laptopját, rajta a világpremierrel!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Betörtek Kocsis Zoltán zongoraművész-zeneszerző otthonába, és elvitték laptopjával együtt a világpremierre váró művének partitúráját is. A művész az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a zeneműből több másolata is van, így a január 16-ra tervezett világpremier nem marad el.

Kocsis Zoltán lakásából egy kettős szisztémájú, PC-t és Macintosht is futtató számítógépet loptak el. A Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója az InfoRádiónak elmondta: a laptopon volt Schönberg Mózes és Áron című operájához általa komponált harmadik felvonás, amelynek világpremierje január 16-án lesz.

A zongoraművész-zeneszerző megnyugtatott mindenkit, hogy van másolata a műnek, vagyis a bemutató nem marad el, csak valamivel többet kell így dolgoznia rajta. A számítógépen volt naplója és adatbázisa is, ám ezek pótolhatók - tette hozzá.

A tolvaj nehezen tudná saját nevén nyilvánosságra hozni a művet, ugyanis Kocsis Zoltán tudja igazolni, hogy ez az ő alkotása. A csaló valószínűleg úgy járna, mint Walsegg gróf, aki Mozart Requiemjét saját néven mutatta be, de persze felismerték, hogy az valójában az osztrák zseni alkotása.

Kocsis István az MTI-nek elmondta: az emeleten aludt, amikor a földszinten betörték az ajtót, és behatoltak a lakásba. A riasztó megszólalt, de a betörőnek arra még volt ideje, hogy felkapja az asztalról a laptopot.

Hanganyag: Szépvölgyi István