Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendőrkézen egy újabb top100-as bűnöző

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogta a rendőrség a száz legkeresettebb magyarországi bűnöző egyikét Budapesten. Vas Csaba, a BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály Nyomozó Alosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a férfi lakásán szerdán lefoglaltak alapján feltételezhető, hogy bűnszervezetben több száz lízingcsalást követett el.

Egy fővárosi bevásárlóközpontban fogták el O. Ernőt, a száz legkeresettebb magyarországi bűnöző egyikét a rendőrök. A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály Nyomozó Alosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a férfi bérelt lakásán számítógépeket, laptopot, több tucat, feltehetően hamis, hamisított hitelszerződést, cégbejegyzéseket, közjegyzői bélyegzőt, különféle magánokiratokat, SIM-kártyákat, kábítószergyanús anyagot, illetve egy lőfegyvert foglaltak le a rendőrök.

Vas Csaba közölte: a lakásban talált tárgyakat, papírokat most vizsgálják. Azt csak szakértői munka során lehet megállapítani, hogy az iratokkal valóban visszaéltek-e, esetleg megkárosították-e valamelyik hitelintézetet. Ha a dokumentumok nem csak lízingszerződésekre vonatkoznak, a Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály felveszi a kapcsolatot a társszervekkel és szélesebb körben folytatódhat a nyomozás - fűzte hozzá.

O. Ernő ellen három elfogatóparancs volt érvényben, elfogása után most is előzetes letartóztatásban van - mondta Vas Csaba, megjegyezve: a büntetett előéletű férfit más gazdasági bűncselekmények miatt is keresték.

Hanganyag: Litauszky Balázs