Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Három embert előállítottak a feloszlatott Magyar Gárda tagtoborzójáról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három embert állítottak elő a rendőrök pénteken este Csepelen, a feloszlatott Magyar Gárda tagtoborzóján megjelentek közül - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a késő délutáni órákban a BRFK munkatársai ellenőrzés alá akartak vonni egy csepeli szórakozóhelyet, mert ott a feloszlatott Magyar Gárda tartott tagtoborzó gyűlést. "Felmerült a gyanú, hogy ott bűncselekmény történik, ezért a rendőrök megkíséreltek bemenni a szórakozóhelyre.

Ezt az épület előtt állók megakadályozták, azonban a többszöri rendőri felszólításra elhagyták a szórakozóhely bejárata előtti területet, így az egyenruhások bejutottak az épületbe, ahol igazoltatták a bent tartózkodókat" - olvasható a közleményben.

A csepeli szórakozóhelyről három embert állítottak elő. Kettejükkel szemben, akik a toborzást szervezték, egyesülési joggal visszaélés vétség miatt indul eljárás. A harmadik férfit jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő.

Az MTI úgy tudja, hogy az egyik előállított a magát főkapitánynak nevező Kiss Róbert.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársai azt látták, hogy a rendőrség csapatszállító járművei este kilenc óra előtt néhány perccel elhagyták a helyszínt. A szórakozóhely előtt húsz-harminc ember maradt, akik nem sokkal azután átvonultak a kerületi rendőrkapitánysághoz, amely előtt rendőrök sorakoztak fel.