Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Feladta magát a 11,6 millió euróval eltűnt lyoni pénzszállító

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A monacói rendőrségen feladta magát hétfőn annak a pénzszállító furgonnak a sofőrje, aki tíz nappal ezelőtt tűnt el a rábízott 11,6 millió eurós pénzszállítmánnyal - közölték rendőrségi források.

A Loomis svéd pénzszállító cégnél tíz éve dolgozó 39 éves horvát származású Tony Musulin november 6-án délelőtt tűnt el a francia jegybank pénzszállítmányával, amíg két kollegája rövid időre kiszállt a furgonból a cég lyoni székhelyén. Az üres járművet három órával később a rendőrség nem messze az irodától megtalálta, az eltűnt összegből pedig 9 millió eurót november 7-én foglalt le a rendőrség egy, a sofőr által álnéven bérelt haszonjárműben.

A rablás legfőbb gyanúsítottja maga a sofőr, aki után az egész schengeni övezetben és Kelet-Európában folyt a nyomozás.

Rendőrségi források szerint a sofőr "elég furán festett, amikor feladta magát, s az sem világos, hogy miért döntött így. A rendőrség elképzelhetőnek tartja, hogy Musulin azt sem tudta, hogy Monacóban van.

Xavier Richaud lyoni ügyész jelezte, hogy megkezdték a szükséges eljárást a monacói hatóságokkal Musulin kiadatásához. Az ügyész azt viszont nem tudta megmondani, hogy az eltűnt pénzszállítmányból még hiányzó 2,6 millió euró a sofőrnél volt-e, amikor besétált a monacói rendőrségre.

A 9 millió eurót tartalmazó járművet a nyomozók egy parkolóban találták meg egy április óta bérelt helyen, nem messze onnan, ahol az elhagyott pénzszállítót megtalálták. Az ügyészség akkor azt mondta, hogy magányos tettes akciójáról van szó.

Musulin néhány nap alatt az "internet sztárja" lett, a netezők gratuláltak a "vakmerőségéhez". A Facebook közösségi portálon a "Tony Musulin, aki mindent megértett" elnevezésű csoporthoz 7000 tag csatlakozott, egy másik csoport Tony Montanánál, A sebhelyes arcú című film Al Pacino által alakított maffiózójánál is keményebbnek nevezte a szökevényt.