Megkötözött lányukról készült képpel zsarolják Cindy Crawfordot és férjét

InfoRádió / MTI
2009. november 15. 07:42
Egy német férfi százezer dollárt (18 millió forintot) követel Cindy Crawford exmodelltől és férjétől, Rande Gerbertől egy fotóért cserébe, amelyen a pár hétéves kislánya egy székhez kötözve látható. A kaliforniai államügyészség vádat emelt a férfi ellen.

Edis Kayalar, az állítólagos zsaroló azzal fenyegeti Crawfordékat, hogy a képet eladja a bulvárújságoknak, amennyiben nem fizetnek. A 26 éves férfit egyelőre nem tartóztatták le: a napokban Németországba toloncolták, feltehetőleg Stuttgartban tartózkodik. Zsarolással vádolják, és amennyiben a vád beigazolódik, két év börtönbüntetés várhat rá.

A fotón Crawford és Gerber lánya látható, aki sortban és pólóban kikötözve ül egy széken. A kislány elmondta a szüleinek, akik eddig nem tudtak a képről, hogy a fotót a korábbi dadus készítette róla egy rabló-pandúr játék közben. A nevelőnőt - aki elmondása szerint csak viccből készítette a képet - nem vádolják semmivel. Õt a család még azelőtt kirúgta állásából, hogy Kayalar jelentkezett volna.

Kayalar a képet a dada szobájából lopta el, és többször is pénzt próbált kicsikarni érte a házaspártól, először júliusban. Gerber egy bárban találkozott a zsarolóval, és a képért ezer dollárt fizetett neki. Később azonban a férfi még több pénzt követelt, mondván: még egy másolata van a fotóról, amiért a bulvársajtó akár ötszázezer dollárt is fizetne. Ekkor a szülőktől már százezret követelt.

A Crawford-Gerber házaspár az FBI-hoz fordult segítségért, akik lenyomozták, honnan érkezett a zsaroló email, így megtalálták a férfit.

Annette Wolf, Crawford szóvivője közleményben tudatta: a házaspár törvényes keretek között minden megtesz azok ellen, akik segítséget nyújtanak a kép eladásához vagy terjesztéséhez.