eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Idén háromszor annyi heroint foglaltak le a pénzügyőrök, mint tavaly

A vám- és pénzügyőrség szeptember végéig 87 alkalommal összesen 210,7 kg kábítószert derített fel, ami csaknem 178 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, heroinból több mint háromszorosát foglalták le az előző év első kilenc hónapjában felderített mennyiségnek - derül ki a szervezet honlapján közzétett gyorsjelentésből.

A lefoglalt kábítószer mintegy fele heroin volt: a vám- és pénzügyőrség az első háromnegyedévben 94,48 kilogramm heroint foglalt le, több mint háromszorosát az előző év azonos időszakában felderített mennyiségnek (28,28 kilogramm).

Cigarettával kapcsolatos bűncselekményt és szabálysértést 14 ezer esetben, 131,65 millió szálat meghaladó mennyiségben derítettek fel a pénzügyőrök (ez a jövedéki eljárás során felderített cigaretta mennyiségét nem tartalmazza).

Mind az esetszám, mind a mennyiség növekedett az előző év azonos időszakához képest. A vám- és pénzügyőrség összesen 114,63 millió szál cigarettát foglalt le, 28,5 százalékkal többet, mint 2008 első háromnegyedévében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×