eur:
395.33
usd:
372.31
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Kimondta a bíróság: Kaiser nem bűnös a móri bankrablásban

Kaiser Ede nem bűnös a 2002-ben elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablásban - mondta ki pénteken a Fővárosi Bíróság.

A perújítási eljárásban az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy mondja ki: nem a vádlott követte el a bűncselekményt. Kaiser védője felmentést kért, szerinte nem lehet vitás a bíróság döntése.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás után két héttel - bár először két másik férfira gyanakodtak a nyomozók - a rendőrség Kaiser Edét és Hajdú Lászlót nevezte meg lehetséges elkövetőként. Kaisert a Fővárosi Ítélőtábla 2005 októberében jogerősen bűnösnek találta és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Hajdú László esetében a táblabíróság új eljárást rendelt el, amelyben első fokon 2008 októberében a Fővárosi Bíróság felmentette a móri vádpont alól, de más bűncselekmények miatt 17 év szabadságvesztést kapott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda illetékesei 2007 februárjában jelentették be, hogy Weiszdorn Róbertet és az előzetes letartóztatásban azóta öngyilkosságot elkövető társát gyanúsítják a bűncselekménnyel. Weiszdornt első fokon, nem jogerősen tavaly decemberben el is ítélték nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt, jogerős ítéletet azonban még nem szabtak ki rá.

Weiszdornék őrizetbe vétele után Kaiser Ede védője kezdeményezte a perújrafelvételt, a perújítási tárgyalás tavaly kezdődött el, a Fővárosi Bíróság ma hirdeti ki ítéletét az ügyben.

Kaiser Ede azonban nem kerül szabadlábra, mert a perújítási eljárásban több más bűncselekménnyel is vádolták, amelyekben elismerte bűnösségét, továbbá más súlyos bűnökért is szabtak már ki rá letöltendő szabadságvesztést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×