Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szlovák polgármester ütötte a magyar rendőrt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ózdi városi bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte azt a szlovákiai polgármestert, aki vasárnap Bánrévén megütött egy rendőrt, majd Ózdon hasba rúgott egy orvost - tájékoztatta az InfoRádiót a Miskolci Nyomozó Ügyészség vezetője, Friedmanszki Zoltán.

Egy év börtönbüntetésre ítélték egy szlovák település polgármesterét Ózdon, de az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztették - közölte az InfoRádióval a Miskolci Nyomozó Ügyészség vezetője.

Friedmanszki Zoltán kiemelte: vasárnap Bánrévén egy szlovák rendszámú autó cikázva közlekedett, ezért a rendőrök leállították. Kiderült, hogy a sofőr erősen ittas állapotban van, ezért a rendőrök vérvételre akarták őt vinni, de ellenállt, és az egyik rendőr felé ütött, a bilinccsel megsértve az egyik egyenruhás kezét.

Ezt követően Ózdra, az orvosi ügyeletre szállították, ám itt az ügyeletes orvost hasba rúgta, majd az egyik rendőrt megütötte - tette hozzá.

A férfit őrizetbe vették, majd szerdán bíróság elé is állt, és két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak, két rendbeli könnyű testi sértés, egy rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és egy rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt elítélték - közölte az ügyészség vezetője. A szlovák férfit egy évre eltiltották a vezetéstől is.

A szlovák polgármester utólag megbánta tettét, amelyet ittasságával magyarázott - mondta Friedmanszki Zoltán.

Hanganyag: Szépvölgyi István