Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Illegális benzinkútra bukkantak Pest megyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Illegális benzinkútra bukkant a vám- és pénzügyőrség egy elhagyott laktanyán Pest megyében - mondta az InfoRádiónak Sipos Jenő. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője hozzátette: jelenleg vizsgálják, hogy mióta működhetett a benzinkút, és hova szállíthatták az üzemanyagot.

Több mint hatezer liter ismeretlen eredetű üzemanyagot foglaltak le a pénzügyőrök egy Pest megyei volt laktanya területén egy csütörtök esti jövedéki ellenőrzés során.

Sipos Jenő közölte: a raktárak egyikében két ezerliteres és egy, csaknem ötezer literes tartályban "ismeretlen eredetű ásványolajterméket" találtak. Előkerült két átfejtő készülék (az egyik mérőszerkezettel), csövek, hordók, tartályok, valamint egy, a behozatalt és kivitelt rögzítő nyilvántartó füzet is.

A helyszínen tartózkodó magyar állampolgár az üzemanyag származását, eredetét nem tudta igazolni - mondta a szóvivő.

A több mint hatezer liter, magyar szabványnak nem megfelelő - jelölőanyagot nem tartalmazó - ásványolajat a pénzügyőrök lefoglalták, a férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekménye elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak - hangsúlyozta Sipos Jenő. Hozzátette: a jövedéki bírság várható összege megközelíti a húszmillió forintot.

Hanganyag: Szépvölgyi István