Nyitókép: Unsplash

Emberi csontot találtak egy kisváros játszóterénél, mindenki ledöbbent

Infostart
2024. május 18. 06:15
Tiszaföldvár belvárosában, az egyik játszótéren emberi csontot találtak. Egyelőre nem tudni, hogy került oda. Sokan egy korábbi temetőre gyanakszanak.

Emberi csontot találtak a minap Tiszaföldvár egyik játszótér területén. A hírt a településen élőket tömörítő egyik közösségi oldal csoportjában osztották meg. A közzétett felvételen vélhetően egy combcsont látható - írja a szoljon.hu.

Ezek után talajradarral vizsgálták meg a tiszaföldvári bölcsőde környékét. A tiszazugi városban élők körében ismert ugyan, hogy a régi időkben temetőként üzemelt a terület, ám azt csak találgatások övezik, hogyan kerülhetett most az emberi csont a játszótérre.

Lendvai Orsolya, az önkormányzat műszaki osztályának vezetője a lapnak azt mondta, hogy

a terület régen egyházi temető volt, az ötvenes, hatvanas évekig használták.

1985 körül az akkori jogszabályoknak megfelelően lezárták és kiürítették a területet, melyet az önkormányzat 1992-ben vásárolt meg az református és az evangélikus egyházközségtől – tájékoztatott.

A korábbi és a most folyamatban lévő beruházások során az engedélyező hatóság előírta a régészeti szakfelügyeletet, melyet a kivitelező minden esetben megrendelt. A Damjanich Múzeum munkatársai végzik ezt a szakfelügyeletet. Korábban és most is mindent rendben találtak – fogalmazott.