Nyitókép: ügyészség

Nagyon beteg volt, el akarta dobni az életét, most börtönbe kerülhet

Infostart
2024. január 10. 15:31
Öngyilkos akart lenni egy 72 éves férfi ezért autójával vonat elé hajtott. Túlélte, de az ügyészség vádat emelt ellene, hiszen veszélyeztette a vasúti közlekedést.

A 72 éves férfi szándékosan hajtott be egy vasúti átjáróba. Azt mondta, betegsége miatt nagyon elkeseredett volt, elhatározta, hogy véget vet életének - írja az ügyészség.

Az eset úgy történt, hogy egy vasúti átjáró előtt leparkolt autójával és vonatra várt. Mikor egy személyvonat érkezett az átjáróba,

a férfi elindult autójával és a piros jelzés ellenére a vonat oldalának hajtott.

Az ütközéstől járműve kipördült és egy betonelemnek csapódott.

Az ügyészség közlése szerint a személyvonaton a mozdonyvezetőn és a jegyvizsgálón kívül kb. 100 utas utazott, közülük senki nem sérült meg, míg az elkövető nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A szerelvényben kb. 2 millió forintos kár keletkezett.

A férfi ellen a vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság.

fotó: ügyészség

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!