Nyitókép: MTI/AP/Csanni Anand

Árokba zuhant egy autóbusz, legalább tízen meghaltak Indiában - képek

Infostart / MTI
2023. május 30. 17:54
Legalább tíz ember meghalt és ötvenöt megsérült az India északnyugati részén fekvő Kasmír régióban, miután egy zarándokokat szállító busz Dzsammu városánál a szakadékba zuhant.

A busz Amritszár városából a Pandzsáb északi régiójában fekvő Katra településre tartott, amikor az autópálya hídjáról egy szurdokba zuhant.

Egy rendőr elmondása szerint a buszon a megengedettnél lényegesen többen utaztak.

A Vaisno Devi nevű zarándokhely Katrában nagy tiszteletnek örvend a hinduk körében, évente több százezren meglátogatják.

Autóbusz roncsánál dolgoznak a helyi katasztrófavédelem tagjai az indiai fennhatóságú Dzsammu térségében, ahol a hindu zarándokokat a katrai Vaisno Devi szentélyhez szállító jármű lesodródott egy völgyhídról, és szakadékba zuhant 2023. május 30-án. A balesetben legkevesebb tízen életüket vesztették, ötvenöten megsebesültek. MTI/AP/Csanni Anand

Indiában az egyik legmagasabb a közúti halálozási arány a világon: a rossz állapotban lévő utak, az indiai sofőrök vezetési stílusa és az elöregedett autóállomány miatt naponta átlagosan 400 ember hal meg közúti balesetben a több mint 1,4 milliárd lakosú Indiában.