Nyitókép: MTI/EPA/David Swanson

Brad Pitt azt állítja, arcvakságban szenved

Infostart
2022. július 8. 09:58
A színész elmondása szerint komoly nehézséget okoz neki az, hogy felismerje az embereket, olykor előfordul, hogy még a saját családtagjait sem tudja azonosítani.

Brad Pitt állítólagos betegségét prozopagnóziának hívják, ami miatt nem képes felismerni ismerősei arcát. A problémát többnyire valamilyen agysérülés okozza, de a betegség több kutató szerint akár magzatkori fejletlenségre is visszavezethető – írja a Blikk.

A népszerű színész minap a GQ magazinnak arról beszélt, hogy az évek során nagyon sokan felháborodtak azon, hogy nem emlékezett rájuk. Úgy gondolták, azért nem tudta azonosítani az ismerősöket, mert túlzottan önelégült és nem törődik másokkal.

„Senki nem hisz nekem!”

– fogalmazott Pitt, aki eddig nem kapott hivatalos diagnózist betegségéről, ám így is biztos abban, hogy arcvakságban szenved. Hasonlóan nyilatkozott már korábban is, 2013-ban az Esquire-nek például azt, hogy: „Sokan utálnak engem, mert úgy érzik, nem tisztelem őket”.

Brad Pitt a GQ-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy miután házassága véget ért Angelina Jolie-val, félre tette a poharat és másfél éven keresztül anonim alkoholista gyűlésekre járt, végleg szakítva a tudatmódosítókkal. Nemrégiben pedig a dohányzással is felhagyott.