eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án.
Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

Kiderült, mi okozhatta Bálint gazda halálát

Otthonának ajtajára kitették a piros karanténcédulát, a halálhíre után nem sokkal pedig a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg - írja a Blikk.

A tüdőgyulladás legyőzte a 100 éves Bálint György szervezetét - írja a bulvárlap, amelynek a Pulitzer-djas újságíró, kertészmérnök hozzátartozója elmondta, Bálint Györgyöt négy napig a siófoki kórházban kezelték, a harmadikon csináltak koronavírustesztet, amely negatív lett.

Ezután került egy főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt.

Bálint György mellett ott volt a felesége, aki a Blikknek múlt héten elmondta, még el tudott búcsúzni a párjától. Ekkor még maga sem tudta, hogy másnap értesítik: vesztegzár alá kerül, mert férje koronavírus-fertőzött volt.

Mivel Bálint gazda felesége jelenleg is karanténban van, így a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×