eur:
393.67
usd:
369.52
bux:
65667.53
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Aranyrudakat fialt a karanténjáték két kisfiúnak

A gyerekek egy kerti lak építéséhez kérték el a régi lepedőket, nem is vették észre elsőre, mit találtak.

Az eset Franciaországban történt, az érintett család már a kijárási korlátozások franciaországi bevezetése előtt elköltözött Párizsból a család vidéki házába, a fővárostól nagyjából 180 kilométerre, délnyugatra fekvő, festői kisvárosba, Vendôme-be. A tízéves gyerekek kerti lakot akartak építeni, és apjuk megengedte, hogy a nagyanyjuk régi lepedőit is felhasználják, amiket egy használaton kívüli szobában, egy régi szekrényben tartottak. – írta a 24.hu a BBC beszámolója alapján.

Ahogy a gyerekek előszedték a lepedőket, két nehéz tárgy esett ki közülük. A fiúk azonban nem foglalkoztak velük, mentek a dolgukra. Később azonban megemlítették a dolgot az apjuknak, aki, mikor a gyerekek megmutatták neki a rudakat, elképedt. A lepedők között még a vásárlást igazoló papírt is megtalálták 1967-ből.

A nagymama által vásárolt és eldugott aranyrudak értéke egyenként 40 ezer euró (közel 14 millió forint) lehet, ám mivel a járvány miatt emelkedő pályán van az arany ára, valószínű, hogy ennél jóval több pénzt is kaphatnak értük.

A két gyermek becsületes megtalálóként azt kérte, hogy apjuk építsen a kertbe medencét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×