INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

soroksári futónő

soroksári gyilkosság

bíró

bíróság

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én.

Áll a soroksári futó nő ügye

Infostart

Több mint öt éve keresik a soroksári bűnügy elkövetőjét.

Új bírót neveztek ki, akinek most végig kell olvasnia több mint 10 ezer oldal eddig született hivatalos iratot. Ha ezeket egymásra tesszük, egy közel másfél méter magas irattornyot kapunk - írta a Blikk, amely szerint valószínűleg a bírócserének tudható be, hogy az első, még tavaly októberi tárgyalás óta nem is jelöltek ki új napot a folytatásra.

Húsz nap híján öt év után azonosították a 36 éves korában, Soroksár külterületén futás közben megölt asszony feltételezett gyilkosát. R. Szilveszter 2013. október 23-a óta börtönben van, a 2020-ig tartó büntetését tölti egy másik ügy miatt. Lebukását az igazságügyi genetikai szakértői vizsgálatnak köszönheti. A bűnözőtől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-hordozó anyagmaradványok minden bizonnyal R. Szilveszteréi.

A hosszú ideje hajléktalanként élő férfi vallomást nem tett, ám szóban annyit elárult a nyomozóknak, hogy a gyilkosság napján a helyszínen járt, látott is egy civakodó párt, őket szétválasztotta, de senkit nem bántott. A vád szerint viszont megerőszakolta és megfojtotta a nőt, amiért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018