eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Áll a soroksári futó nő ügye

Több mint öt éve keresik a soroksári bűnügy elkövetőjét.

Új bírót neveztek ki, akinek most végig kell olvasnia több mint 10 ezer oldal eddig született hivatalos iratot. Ha ezeket egymásra tesszük, egy közel másfél méter magas irattornyot kapunk - írta a Blikk, amely szerint valószínűleg a bírócserének tudható be, hogy az első, még tavaly októberi tárgyalás óta nem is jelöltek ki új napot a folytatásra.

Húsz nap híján öt év után azonosították a 36 éves korában, Soroksár külterületén futás közben megölt asszony feltételezett gyilkosát. R. Szilveszter 2013. október 23-a óta börtönben van, a 2020-ig tartó büntetését tölti egy másik ügy miatt. Lebukását az igazságügyi genetikai szakértői vizsgálatnak köszönheti. A bűnözőtől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-hordozó anyagmaradványok minden bizonnyal R. Szilveszteréi.

A hosszú ideje hajléktalanként élő férfi vallomást nem tett, ám szóban annyit elárult a nyomozóknak, hogy a gyilkosság napján a helyszínen járt, látott is egy civakodó párt, őket szétválasztotta, de senkit nem bántott. A vád szerint viszont megerőszakolta és megfojtotta a nőt, amiért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×