Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Meglepő kincsek Benkő Dániel örökségében

Infostart
2019. december 18. 12:11
A lantművész két lányának kell a több százmilliós hagyatékról gondoskodnia.

A 72 évesen elhunyt Benkő Dániel háza festői területen, az erdő szélén fekszik, az egyik legelőkelőbb hegyvidéki részen, a XII. kerületben. Emellett van egy svábhegyi hangstúdiója is, valamint értékes festményeket, valamint százezreket érő gitárokat és lantokat is birtokolt – írja a Ripost. A lantművész egy korábbi interjúban a vagyonát 200 millió forintra becsülte, de az érték azóta emelkedhetett.

Az örökséget szinte teljesen biztosan két lánya kapja. Nagyobbik gyermeke, Vivien évek óta Franciaországban él, de olyan ritkán tartották a kapcsolatot, hogy a hét évvel ezelőtt született unokájára sem volt kíváncsi. Ennek ellenére a 43 éves Viviennek ugyanannyit szánt az örökségből, mint a másik kapcsolatából született 27 éves Dalmának.

Benkő Dánielnek volt egy felbecsülhetetlen értékű gyűjteménye is.

A lantművész rajongott a jó borokért, ezért óriási készletet, több mint 1300 palackot halmozott fel a pincéjében található bortrezorban. Az ország minden jelentős bortermelő vidékről és minden nevesebb borásztól őrzött több palackot, sok üveg borból nála volt az egyetlen üveg.

A Blikk közben arról írt, kisebbik lánya, Dalma attól tart, hogy illetéktelenek akarnak bejutni apja házába, hogy fosztogassanak.