eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lukács László énekes, basszusgitáros a Tankcsapda együttes koncertjén a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2018. július 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Veres Nándor

Laktanyába költözhet az ország ikonikus rockegyüttese

Amennyiben a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlése jóváhagyja, a helyhatóságtól kaphat térítésmentesen próbateremet és raktárat a Tankcsapda zenekar, számolt be a Hajdú-Bihar megyei hírportál. A Rocksuli is a debreceni Böszörményi út elejére költözhet.

A polgármester azt javasolja, hogy az ország egyik legnépszerűbb rock együttesének, a Tankcsapdának a Böszörményi út 2. szám alatti egykori laktanyában adjon a város helyet. Papp László

A felajánlott, 191 négyzetméteres, a lakóházaktól távolabb eső épületrész szerkezetileg jó, de alapos felújításra szorul. A raktár jelenleg a Debreceni Tankerületi Központ leselejtezett régi iskolapadjaival, működésképtelen számítógépeivel, nyomtatóival van tele. A tervek szerint az önkormányzat ezeket néhány hónapon belül elszállíttatja, megszünteti a beázásokat, majd átadja az ingatlant a zenekarnak, akik vállalták a rendbehozást és a korszerűsítést.

Lukács László, az együttes frontemberének elmondása szerint

az elmúlt 30 évben rengeteg helyen próbáltak, leginkább dohos pincékben,

ezért szeretnének már egy olyan bázist, ahol nemcsak próbálni tudnak, hanem ahol normális körülmények között lehet tárolni a hangszereket, illetve ahol maguk számára hangfelvételeket is tudnak készíteni.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×