Fejjel lefelé lógott egy kislány a gödöllői körhintából

Infostart
2019. május 3. 10:29
A baleset után nem állították le a majálison üzemelő játékot.

Szerda délután a gödöllői majálison egy kisgyerek alatt úgy megbillent a körhinta széke, hogy csak a csoda tartotta bent a lányt az ülésben. A Blikknek egy szemtanú azt mondta, a kislány már-már fejjel lefelé lógott a székből.

Miután leállt a körhinta, az anyja rohant oda a kislányhoz, aki csak zokogni tudott. A lap szerint a hintán forgás közben egy láncszem ugrott meg, ezért billenhetett ki az egyensúlyából a szék. A gyerek végül ép bőrrel úszta meg a történteket, ám nagyon megviselte az eset.

A szervezők csak később értesültek arról, mi történt. Sem a szülők, sem az üzemeltetők nem szóltak ugyanis a szervezőknek arról, hogy baj történt, csak a Face­bookról értesültek a rémisztő eseményről. Azonnal a géphez mentek, s kipróbálták a körhintát, bár biztonságosnak ítélték, úgy döntöttek, aznapra nem engedélyezik tovább a működését.

A szervezők az esetről ezt írták: „Az esetet megvizsgáltuk. A vizsgálat eredményei alapján megállapítható volt, hogy sérülés nem történt, az érintett kislány szüleinek elmondásai szerint az ijedtségen kívül más probléma nem merült fel. A vállalkozó a hatályos megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezett, amelyet a rendezvény előtt bemutattak.”