Nyitókép: Pixabay

Dráma a buszmegállóban: szó nélkül támadt és szúrt

Infostart
2019. március 12. 09:11
Tatabánya egyik buszmegállójában nyakon szúrta alkalmi ismerősét egy férfi, aki ittas is volt és kábítószer hatása alatt is állt.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy - nyolc hónapja letartóztatásban lévő - tatabányai férfival szemben, aki Tatabánya egyik buszmegállójában nyakon szúrta alkalmi ismerősét. Emberölés bűntettének kísérlete és fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt emeltek vádat.

Az elkövető 2018. június 7. napján tatabányai otthonában kábítószert fogyasztott, majd másnap lakóhelye előtt az utcán italozott. A szeszesital fogyasztását 23 óra körül hagyta abba, amely után felment a lakásába, ott ruhát váltott, majd újra az utcára ment.

A sértett testvérével és egy harmadik személlyel 2019. június 9. napján, éjjel 1 óra körüli időpontban egy tatabányai buszmegállóban beszélgetett, amikor a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vádlott odalépett hozzájuk, és a sértettet szóváltás nélkül, a nyakánál fogva megragadta, a padról felrántotta, a földre lökte. A sértett védekezett, végül a vádlottat lelökte magáról. Ezután kérdőre vonta a támadóját, hogy miért bántotta őt, mire a vádlott elnézést kért.

Már mindketten távozni készültek, de ekkor a vádlott, anélkül, hogy bármit mondott volna, hirtelen, a magánál tartott 6 centi pengehosszúságú késsel egy alkalommal, közepes erővel nyakon szúrta a sértettet, majd elfutott a helyszínről.

Az elkövető a sértett nyakának jobb oldalán 2 centiméter mély szúrt sebet ejtett, amely 8 napon belül gyógyuló ugyan, ám

a támadott testtájékra figyelemmel a szúrás alkalmas volt halált okozó sérülés előidézésére, ennek elmaradása a puszta véletlenen múlott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a szabadságvesztés mértékét 6 évben állapítsa meg.