Nyitókép: MTI/EPA/KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

Drámai fotók: lavina zúdult a szállodára az osztrák határ közelében

Infostart
2019. január 12. 07:00
A svájci szálloda éttermébe tört be a lavina.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy először zajt hallottak és meglátták a hógörgeteget, de azt gondolták, a tetőről hullott le a hó. Szerencsére alig voltak a vendéglőben. Egy személy kézsérülést szenvedett, egy másikat sikerült épségben kiásni a hó alól. Összesen hárman sérültek meg könnyebben.

A lavina betemette a szálloda előtt parkoló 15 autót, valamint egy buszt is, amelyet hozzányomott a szálloda bejáratának.

A mintegy 300 méter széles lavina 5 méter mély havat rakott le a szálloda környékén - írta a síelők.hu.

A rendőrség azonnal megkezdte az esetleges áldozatok keresését. A szálloda vendégei és a helyiek közül mindenkit sikerült megtalálni és beazonosítani. A keresést ezután is folytatták estlegesen erre túrázó és szerencsétlenül járt vendégek után.

Mentők áldozatokat keresnek a hó alatt a svájci Hundwilhez tartozó Schwägalpban működő Säntis Szállodánál 2019. január 11-én, miután az előző nap lavina zúdult a hotelre. Három ember könnyebben megsérült. MTI/EPA/KEYSTONE/Gian Ehrenzeller
Havat takarítanak a svájci Hundwilhez tartozó Schwägalpban működő Säntis Szállodában 2019. január 11-én, miután az előző nap lavina zúdult a hotelre. MTI/EPA/KEYSTONE/Gian Ehrenzeller