Nyitókép: Facebook/katasztrófavédelem

Házba csapódott egy kamion - galéria

Infostart
2018. november 19. 04:45
Parkoló gépkocsinak ütközött, majd egy családi házba csapódott egy kamion csütörtök késő délután a Pest megyei Albertirsa Somogyi Béla utcájában. A katasztrófavédelem most fotókat osztott meg az esetről.

Az ütközés következtében a teherautó sofőrje a roncsba szorult, a házban tartózkodó két ember nem szenvedett sérülést.

A sofőrt a ceglédi hivatásos tűzoltók a roncsból mentették ki a roncsból, átadták a mentőknek, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet, valamint az épületet.

A teherautó az ütközés során két gázcsonkot is elsodort, amikből szivárgott a gáz, ezért a baleset helyszínét száz méteres sugarú körben lezárták.

A lezárt területről 12 házból 42 embert kísértek biztonságos helyre, ők a gázszivárgás megszüntetését követően visszatérhettek otthonaikba.

A kamion ásványvizeket szállított, a palackok szétszóródtak az úttesten, ezért az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelték. A beavatkozó tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A családi ház lakhatatlanná vált, az ott élők lakhatása megoldott, a kamion sofőrjét a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

(A fényképeket a ceglédi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beavatkozó állománya készítette és a katasztrófavédelem a Facebook-oldalán tette közzé.)