Nyitókép: Nyugat.hu

Elaludt a sofőr, videóra vették a frontális Vas megyei ütközést

Infostart
2018. november 13. 11:58
A fedélzeti kamera rögzítette a súlyos baleset előtti másodperceket.

Egy német rendszámú BMW vezetője elaludt a volánnál, az autója nagy sebességgel tért át a szemközti sávba. A Renault kisbusz vezetője bravúrosan kerülte el a frontális ütközést, a mögötte érkező Volkswagen vezetőjének viszont már esélye sem volt félrehúzódni az irányítatlanul haladó gépkocsi elől - derül ki a nyugat.hu oldalon megjelent videóból.

Egy ijedt kiáltást követően a fedélzeti kamerás Renault kisbusz vezetője a padka széléig kormányozta utánfutós járművét, majd azonnal visszatért a 84-es számú főútra, miután a BMW mind a négy kerekével áttért az ő sávjukba. A kisbusz utasainak reakcióiból kiderül, tisztában voltak azzal, hogy életveszélyben voltak. A szembejövő eltalálta az utánfutójukat.

Ezután mindannyian kiszálltak, hogy megnézzék, mi történt. Ekkor szembesültek azzal, hogy a BMW frontálisan ütközött a mögöttük haladó Volkswagennel. A BMW német vezetője és hölgy utasa súlyosan megsérült, a sofőr nem használta a biztonsági övét és fejjel törte be a szélvédőt.

Az elsődleges hírekkel ellentétben súlyosan megsérült a Volkswagen magyar vezetője is, akinek az autójában nem nyílott ki a vezető oldali légzsák, mivel azt korábban kiszerelhették belőle.