eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Twitter

Kirúgták a padlón alvó ryanaireseket

Október közepén Malagában ragadt egy Ryanair-gép.

Kirúgtak hat dolgozót a Ryanairtől, mert egy reptéri padlón aludtak - írta a BBC. Mint arról az Infostart is beszámolt, a gépük egy vihar miatt Malagában ragadt, csak másnap tudtak volna visszaindulni Portóba. A személyzet ekkor feküdt a társaság irodájának padlójára, amiről fotó is készült.

A légitársaság viszont azt állítja, ez egy beállított fotó, és szerintük a dolgozókat csak egy rövid ideig tarották abban a teremben, utána egy VIP-váróban szállásolták el őket a másnapi indulásig. A Ryanair nyilvánosságra kerülésekor egyébként reagált a felvételre: Peter Bellow működési igazgató azt írta, hogy a városban minden szálláshely foglalt volt.

A portugál szakszervezet viszont azt állítja: a dolgozók éjjel fél kettőtől reggel hatig voltak a képen is látható kis helyiségben, étel és ital nélkül.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×