eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kiadhatják Magyarországnak a hidegvérű nyíregyházi gyilkost

Tiltott fegyvertartásért közel két éve ül a kolozsvári börtönben a Nyíregyházán vérfürdőt rendező S. Dan. A gyilkos tüdőgyógyászt feltételekkel adják ki a román hatóságok.

Hamarosan lejár az S. Danra Romániában kiszabott büntetés – tudta meg a Bors.

A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász 2016. augusztus 31-én fegyverrel berontott egy nyíregyházi családi házba, ahol két kicsi gyerek szeme láttára hidegvérrel rálőtt az ikrek édesanyjára és édesapjára. Az asszony nem élte túl a támadást, a férje állapota is sokáig válságos volt, kómában feküdt és fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie. A gyilkosság után S. Romániába menekült, állítólag a szülőföldjén akart öngyilkosságot elkövetni, a rendőrök azonban elkapták, mielőtt kárt tett volna magában. S. Dan szerelmes volt áldozatába, ő azonban nem viszonozta a férfi érzelmeit.

A Nyíregyházán gyilkoló férfi ügyében a román hatóságok a későbbi kiadatás feltételéül azt szabták, hogy amennyiben Magyarországon elítélik a férfit, akkor a büntetését Ro­mániában kell letöltenie.

A férfit Kolozsváron fegyvercsempészésért és tiltott fegyverviselésért ítélték el, de heteken belül kiengedik és átadhatják Magyarországnak, ha a kolozsvári bíróság úgy határoz, hogy nem kell letöltenie a teljes büntetését.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×