eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rossz trükkel próbálkozott, lecsaptak a rendőrök

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, hamis tanúzásra felhívás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy vállalkozó ellen, aki több mint 2 millió forint értékű tűzifát lopott el, majd megkísérelte eltitkolni a hatóságok előtt.

A vállalkozó 2016. év végén a munkásaival két erdőterületről összesen 107 m3 lábon álló, több mint 2 millió forint értékű vágásérett akácfát termeltetett ki, majd azokat telephelyére szállította és értékesítette - közölte a Somogy Megyei Főügyészség. A munkások nem tudtak arról, hogy a kitermelt fa nem a vádlott tulajdona volt.

Miután a lopás miatt a rendőrség nyomozni kezdett és tanúként hallgatta ki a vádlott két alkalmazottját, a vádlott eredménytelenül kísérelte meg rábírni őket arra, hogy tegyenek őt mentő, míg egy másik munkására terhelő tanúvallomást.

A vádlott azért, hogy egy hatósági engedély nélkül végzett fakitermelését leplezze, valótlan feljelentést is tett a rendőrségen. Ekkor azt állította, hogy a tulajdonában lévő erdőből 300.000,-Ft értékben loptak el tölgyfát, holott a fákat engedély nélkül ő vágatta ki.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint a lopott fa elszállításához használt tehergépkocsi elkobzását, és a sértetteknek okozott kár megtérítését is indítványozta.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×