Kiállnak Shane Tusup mellett

Infostart
2018. január 10. 11:09
Az Iron Aquatics versenyzői ragaszkodnak ahhoz, hogy Shane Tusup maradjon az edzőjük.

Pánik nincs az Iron Aquaticsnél készülő gyerekek szüleinek körében, amiért a klub két tulajdonosa, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup házassága válságba került, ám a Bors szerint sokan aggódnak Sós Csaba szövetségi kapitány nyilatkozata miatt.

"Hosszú Katinka a mi úszónk, bennünket csak ő érdekel. Amerre ő menni akar, arra fog menni" - mondta a DIGI Sport reggeli műsorában a szakvezető hétfőn. Sós Csaba hozzátette, Shane Tusup jövője meghatározhatatlan.

A szülők azonban maradéktalanul elégedettek az amerikai edző munkájával.

„A gyerekeim imádják Shane-t.

Nagyon jó hangulatúak az edzések, jó a közösség is. Az amerikai tréner rendkívül profi, a szakmai munkában semmit nem lehet érezni a magánéleti válságából” – mondta az egyik szülő a Borsnak. A lap által megkérdezett többi szülő is hasonlóan nyilatkozott, s néhányan kiemelték, mekkora fejlődésen ment keresztül gyermekük a tréner keze alatt.

A pár beszél egymással, és hétfőn délután találkoztak is a Duna Arénában. Kedden azonban Tusup újra felesége nélkül érkezett edzést tartani, a háromszoros olimpiai bajnok csak a távozása után jelent meg az uszodánál. Hosszú Katinkának jövő hét végén Antwerpenben lenne versenye.