eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Magyar hivataltól szerzett új személyazonosságot a csaló nő

Üzletszerűen elkövetett csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 55 éves jánoshalmi nővel szemben, aki más személy adatait felhasználva új okmányokat készíttetett, majd társkeresésbe fogott, hogy férfiaktól pénzt csaljon ki.

Az 55 éves jánoshalmi nő annak érdekében, hogy a korábbi, jogerősen kiszabott börtönbüntetése letöltésének megkezdését elkerülje, 2014 novemberében és 2015 márciusában megjelent a kecskeméti okmányirodában és egy idegen személy adatait felhasználva hamis személyi igazolványt és lakcímkártyát állíttatott ki, továbbá tb és adóigazolványt csináltatott magának. Az új személyazonosságának megszerzése után a vádlott elhatározta, hogy csalás útján áldozataitól pénzt fog szerezni.

„Új nevén” tárkereső hirdetésre jelentkezett, ahol kapcsolatba került egy kecskeméti férfivel. A vádlott arra hivatkozva, hogy egy kollégájának tartozik, rávette a sértettet arra, hogy 150.000,- Ft kölcsönt vegyen fel, melyet a vádlott ígért törleszteni. Az ígéretből nem lett semmi, mert a nő a törlesztést meg sem kezdte.

Másik kecskeméti áldozatát szintén álnéven 2016 augusztusában egy internetes társkereső oldalon ismerte meg, majd miután a férfi bizalmába férkőzött, külföldi munkavállalás ürügyén 130.000,- ft-ot kért tőle azzal az ígérettel, hogy az örökölt ingatlana eladásából fogja a tartozást visszafizetni a sértettnek. Ezután telefonon tartotta a kapcsolatot a sértettel és különböző okokra hivatkozva 2017 januárjáig összesen közel 3 millió forintot csalt ki a férfitől. Emellett a férfi 2017 márciusában még mobiltelefont is vett a nőnek, aki azt elfogásáig használta.

Emellett a nőnek egy másik, 150.000,- Ft-os kölcsönügylet miatt is felelnie kell, amelyet ő maga vett fel álnéven egy társaságtól, azonban személyazonosságát, teljesítési szándékát és képességét illetően őket is megtévesztette.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő nőt többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és közokirat-hamisítás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A többszörös és különös visszaesőnek számító nő bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×