eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Radioaktív szemetével bukott le a csaló étterem

Radioaktív szemetével bukott le a csaló étterem

Radioaktív jóddal cinkelte meg a játékkártyákat egy berlini étteremtulajdonos.

A berlini rendőrség keddi közlése szerint 125-ös jódizotóppal jelölte meg a lapokat, amelyeket egy, valahol a testükön elrejtett detektor segítségével érzékelhettek a csalók.

A rendőrség azért indított nyomozást, mert radioaktív kártyatöredékeket találtak a szemétben egy hulladékkezelő telep rutinellenőrzésekor egy éve. Ezután a hulladékgyűjtő jármű útvonalát követve azonosították a kártyák forrását.

Megrohanták az éttermet és 13 radioaktív kártyadarabot találtak.

A jód-125 izotóp orvosi célra használható. Felezési ideje 60 nap, védőfelszerelés nélküli közvetlen érintése veszélyt jelent az egészségre.

A rendőrség elrendelte a helyszín lezárását és megtisztítását, a hatóság közlése szerint komolyabb veszély nem áll fenn.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×