eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megrázó képek a pécsi robbanásról

Megrázó képek a pécsi robbanásról

Egy önkormányzati bérlakás robbant fel Pécsen, az idős lakóját kórházban ápolják. Az ingatlant statikus vizsgálja, valószínűleg le kell bontani.

Egy önkormányzati bérlakásban történt a kedd délutáni robbanás és tűz a pécsi Király utcában. Az idős lakót kórházban ápolják, a lakás lényegében megsemmisült, el kell bontani - írja a bama.hu.

Az épületben hat lakás volt, ebből ötöt az önkormányzat birtokol. Ezek egyikében lakott az a 69 éves férfi, akinek a lakásában kedden 17 óra előtt az eddig tisztázatlan eredetű robbanás történt.

Szerdán délelőtt a gázszolgáltató és a katasztrófavédelem szakemberei az összedőlt falak téglahalmai közt még a konvektor maradványait keresték, az udvaron állványzat épült, hogy a munkások nekiláthassanak a romok eltakarításának. Az emeleti lakás az elsődleges információk szerint olyan komoly károkat szenvedett, hogy teljes újjáépítésre van szükség ahhoz, hogy abba vissza lehessen költözni.

Az önkormányzat által felkért statikus vizsgálja az épület lakásait, ezek közül az érintett lakás alattit is ki kellett üríteni. A városháza a vizsgálat eredménye függvényében tud majd nyilatkozni arról, hogy mikor lehet ismét használatba venni a lakásokat, és hogy milyen szükséges felújítási munkákat kell elvégezni.

Az idős lakó a családja tájékoztatása szerint kórházban van, égési sérülésekkel ápolják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×