eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Minden ötödik férfi szexuális zaklató

Egy német felmérés szerint ötből egy férfi elismerte, hogy már követett el szexuális zaklatást.

Egy német felmérés szerint ötből egy férfi elismerte, hogy már követett el szexuális zaklatást.

A szombaton publikált kutatást a dpa megbízásából a YouGov online piackutató cég végezte el Németországban. A reprezentatív felmérésben 2056 személy vett részt.

A megkérdetett férfiak 18 százaléka állította, hogy már viselkedett úgy egy másik személlyel, amit szexuális zaklatásként vagy szexuális bántalmazásként lehet megítélni. A nők közül azonban csak 6 százalék mondta, hogy ilyesmit tett.

A szexuális zaklatók 14 százaléka jelentette ki, hogy a bántalmazást nyilvános helyen követte el, 13 százalék állította, hogy lakásban, 10 százalék pedig a munkahelyén.

A megkérdezett nők 43 százalékát zaklatták szexuálisan, a férfiaknak azonban csupán a 12 százalékával fordult elő ilyesmi.

A több tucatnyi nőt szexuálisan zaklató és bántalmazó hollywoodi producer, Harvey Weinstein botránya Németországban is vitát indított el a szexuális visszaélésekkel kapcsolatban.

Az elmúlt hetekben számos német színésznő számolt be nyilvánosság előtt arról, hogy milyen szexuális molesztálásban volt részük a szórakoztatóiparban. A közösségi médiában pedig ezrek csatlakoztak a "me too"-kampányhoz, és osztották meg, hogy milyen szexuális bántalmazásban volt részük a verbális megalázástól az erőszakos közeledésen át a szexuális erőszakig.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×