Öt hónap bolyongás után találtak rá a vitorlásokra

Infostart
2017. október 27. 21:20
Két vitorlázó nő és kutyáik öt hónapot hánykolódtak a Csendes-óceánon, mire megtalálta őket az Egyesült Államok haditengerészete – írja a BBC.

A portál szerint Jennifer Appel és Tasha Fuiaba Hawaiiról vitorláztak volna Tahitiba, de útközben a hajó motorja megrongálódott az időjárás viszontagságai miatt. A vitorlásuk a nyílt tengerre sodródott Japán délkeleti részétől 1 500 km-re.

Az óceánon hánykolódó vitorlást egy halászhajó legénysége vette észre, ők értesítették az amerikai hatóságokat. A májusban útnak induló két nő először úgy gondolta, hogy motor hiányában elvitorláznak a szárazföldig – közölte a haditengerészet.

Bolyongásuk második hónapjában, amikor már túl sok idő telt el az eredetileg becsült érkezési időponthoz képest, megkezdték a vészjelzés leadását. A haditengerészet azonban erről nem szerzett tudomást, mivel túl messze egy kikötő sem volt olyan közel, hogy foghatta volna a jelet.

A tajvani halászok jelzését követő napon azonban segítségükre sietett a haditengerészet térségben tartózkodó hajója, és kimentette az öt hónapja óceánon hánykolódó nőket.