eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hihetetlen áron kelt el a sztár órája

Rekordáron, 17,75 millió dollárért (4,76 milliárd forint) kelt el Paul Newman néhai amerikai filmszínész Rolex Daytona karórája egy New York-i árverésen.

Ez a legmagasabb ár, amelyet egy karóraárverésen valaha is elértek - közölte az eladást szervező Philipps aukciósház. A korábbi rekordot egy Patek Philippe tartotta, amelyet 11,1 millió dollárért árvereztek el tavaly novemberben Genfben.

Hihetetlen áron kelt el a sztár órája

A 6239-es referenciaszámú karórát Paul Newman felesége, Joanne Woodward színésznő ajándékozta a filmsztárnak 1969-ben, a Győzni Indianapolisban című film forgatásakor, melyben Newman autóversenyzőt alakított. Mivel a színész maga is az autósport rajongója lett, és 1965-ban volt egy motorkerékpár-balesete, Woodward a "Vezess óvatosan! Én" szavakat vésette az óra hátlapjára.

Paul Newman állandóan viselte az órát, és

gyakran dicsekedett barátainak a pontosságával, olykor még fogadásokat is kötött rá.

A színész sok fényképen volt látható ezzel a karórával a kezén, ami valószínűleg nagyban hozzájárult a modell népszerűségéhez, annyira, hogy az óra a "Paul Newman Daytona" becenevet kapta.

Amikor Newman 1984-ban egy új Rolexet kapott ajándékba feleségétől, a karóra "eltűnt", mint jóval később kiderült, a színész legidősebb lánya, Elinor Newman akkori udvarlójának, James Coxnak ajándékozta, aki most áruba bocsátotta.

Az Oscar-díjas filmszínész 2008-ban hunyt el, 83 évesen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×