eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Halálos áldozatokat is követelt a vihar

Halálos áldozatokat is követelő ítéletidő söpört végig vasárnap délután a Bánság romániai részén: a Temes megyei katasztrófavédelem szóvivője szerint a vihar négy ember halálát okozta.

Ketten Temesváron, ketten pedig a tőle harminc kilométernyire lévő Buziásfürdőn vesztették életüket, tizenketten pedig megsérültek - tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Elena Megherea szóvivő.

A vihar jelentős károkat is okozott: a tövestől kiszakított fák és letört ágak autókat rongáltak meg, villanyvezetékeket szakítottak el.

Heves szélvihar okozott károkat vasárnap délután Aradon is: a szél tetőket tépett le, fákat döntött ki, reklámtáblákat borított az útra.

Ítéletidő tombolt Krassó-Szörény megyében is: Resicabányán egy panelház teraszának tetőzetét szakította le és fákat döntött ki a szél. Vasárnap estig narancssárga (másodfokú) viharriadó van érvényben Oravicabánya, Karánsebes és Nándorhegy (Otelu Rosu) térségében is, a meteorológiai szolgálat szerint a széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is elérheti.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×