eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Újabb információk a várpalotai hintabalesetről

Újabb információk a várpalotai hintabalesetről

Az édesanyja végignézte annak a 18 éves fiúnak a balesetét, aki Várpalotán zuhant ki egy meghibásodott vidámparki hintából. A tragédia legsúlyosabb sérültje kómában fekszik a győri Petz Aladár Kórházban, koponyasérülése miatt kérdéses a felépülése.

A Blikk úgy tudja, hogy a fiatalemberen kívül négyen sérültek meg, egyikük súlyosan, hárman könnyebben: az egyik hinta leszakadt a szerkezetről, és a rajta ülőkkel együtt elrepült.

A 18 éves fiú, aki a gépezettől 10 méterre, az úttestre esett, még szombat este egy nagyjából kétórás, életmentő koponyaműtéten esett át, jelenleg

válságos állapotban fekszik az intenzív osztályon, mélyaltatásban tartják,

és az ébresztéskor derül majd ki, hogy milyen az agyműködése - tudta meg a lap Skaliczky Zoltántól, a kórház igazgatójától.

A Bors szerint a fiú édesanyja és húga is a hintán volt, amikor a baleset történt. A hinta felső szára eltört, és hatalmas erővel az alsó szárhoz csapódott, ahol fiú ült, a háta mögött pedig a testvére és édesanyja. 

"A szörnyűség előtti pillanatban egy hatalmas kiáltást hallottam – a fiamé volt. Akkor már tudhatta, amit én még nem. Éjszaka volt egy két és fél órás műtétje, erősen sérült az agya, a koponyája is összetört. Azt mondták az orvosok,

ha életben is marad, biztosan nem fog már felépülni"

– mondta a lapnak az édesanya.

A 8 személyes, 36 km/órás sebességet és 10 m/négyzetmásodperces gyorsulást meghaladó körhinta az I. veszélyességi osztályba tartozik. Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere szerint minden szabályszerűen működött, az üzemeltető engedélyei is rendben voltak.

A körhinta üzemeltetője azt mondta, márciusban Olaszországból rendelt egy az itthon kaphatóknál terhelhetőbb alkatrészt, és az lehetett hibás. A körhintát a héten szakértők csavarról-csavarra átvizsgálják. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×