eur:
394.28
usd:
370.33
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Újjászületett egy sajátos Maléves jármű

Újjászületett egy sajátos Maléves jármű

Végéhez ért a Malév egykori autóbuszának teljes felújítása. Az őszi sajtóbemutató előtt több helyen is nyilvánosan bemutatkozik a kultikus jármű. A megújult MALÉV 350-es szombaton a X. polgári Ikarus, Csepel, Rába találkozón szerepelt.

Az Ikarus 2016 őszén, egy éve került a reptérlátogatásokat is szervező Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) flottájába második tulajdonosától, a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumtól. Rövid üzemelést követően megkezdődött a jármű teljes restaurálása - írta az omnibusz.blog.hu.

Formaterv

A 300-as család dizájnját Örsi Ferenc ipari formatervező álmodta meg.

A végeredmény már az 1986-os frankfurti autókiállításon is óriási sikert aratott.

Kiderült, hogy a busz eredeti, holland DAF motorja rendkívül jó állapotban van, a gyári értékek több mint 90%-t teljesíti.

Ezek után egy cég felújította a busz vázszerkezetét, egy másik üzemben felújították a klímaberendezést, egy újabb helyen pedig megújult több szerkezeti elem és újrafényezték - a fényezőmester archív fotók segítségével tervezte meg az Ikarus DAF 350-es régi-új külsejét.

Még mindig nem volt vége: a jármű a DAF budapesti bázisára költözött, ahol számos rendszere, alkatrésze esett át alapos műszaki karbantartáson.

2017 júniusában a busz visszatért a Győr melletti Nyúlra, ahol a kárpitozás, az ülések beszerelése, az elektromos rendszer beállítása és az utolsó simítások zajlottak az utastérben. Augusztusban Ferihegyen megkezdte a bevezető üzemelést, így immár kiváló tapasztalatok birtokában várja az autóbusz a rövidesen következő sajtóbemutatót.

Ilyen volt a busz:

Hamarosan bemutatkozik:

További videók:

https://www.youtube.com/watch?v=UWmV_XXCGLo

https://www.youtube.com/watch?v=GfWrZ2wjLlA

https://www.youtube.com/watch?v=sZFUxTQbOac

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×