Ezért halt meg a férfi rendőri igazoltatás közben Újpesten

InfoRádió
2017. augusztus 9. 20:35
Kiderült, miért halt meg a férfi az újpesti igazoltatás közben.

Szívinfarktusban halt meg az a férfi, aki rendőri igazoltatás során lett rosszul Újpesten, múlt hét péntek délután - írja a Blikk.hu.

Á. István (+57) éppen egy barátjára várt, eközben telefonált. Ekkor léptek oda hozzá a rendőrök és az iratait kérték. Felszólították, hogy tegye a kezeit a kocsi motorházának tetejére, ám István ezt megtagadta, mondván: az túl forró.

Ezután szólt a rendőröknek, hogy rosszul van, és szédül. István egy, az Indexnek nyilatkozó hozzátartozója szerint a rendőrök le akarták vinni a földre a férfit, ezért kirúgták a lábát, aminek következtében ő a földre esett és elvesztette az eszméletét.

A hozzátartozó szerint az azonnali segítség is elmaradt, ezt azonban a rendőrség cáfolja. A hatóság szerint rosszullét történt, a rendőrök pedig rögtön értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget, hívták a mentőket, és a helyszínen megkezdték az újraélesztést.

A fuhu.hu szerint a kiérkező mentők a külső jelek alapján már a helyszínen megállapították, hogy a férfi szívinfarktusban hunyt el, ezt pedig a boncolás is megerősítette.

Kovács Katalin, a KNyF helyettes szóvivője a hírportálnak azt mondta: az ügyeletes katonai ügyész a helyszínen tájékozódott, ám bűncselekményre, rendőri túlkapásra utaló jelet vagy körülményt nem tapasztalt.

Az ügyben közigazgatási eljárás folyik, nyomozást nem rendeltek el.

Az esettel kapcsolatban feljelentés egyelőre nem történt.