eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az amerikai energiaügyi minisztert is átverték

Az amerikai energiaügyi minisztert is átverte a hírességeket és politikusokat rendszeresen célba vevő, két hírhedt orosz tréfamester, Vlagyimir Krasznov és Alekszej Sztoljarov.

Rick Perry azt hitte, az ukrán miniszterelnökkel beszél telefonon optimistán és hosszan arról, hogy növelnék az Ukrajnába irányuló amerikai szénexportot - közölte kedd este közleményben a washingtoni energiaügyi minisztérium szóvivője.

A telefonbeszélgetés július 19-én történt, 22 percig tartott, és egy hírportál nyilvánosságra hozta az interneten.

"Ők arról ismertek, hogy megtréfálnak magas rangú tisztségviselőket és hírességeket, különösen olyanokat, akik a kormányállásponttal nem egyező véleményt képviselnek. Ebben az esetben a téma Ukrajna energiabiztonsága volt" - mondta a szóvivő.

Perry annak tudatában, hogy egy komoly tárgyalás résztvevője, több dologról beszélgetett, így a szénexporton túl az Oroszország elleni szankciókról, és az ukrajnai olaj- és gázipar fejlesztéséhez adandó segítségről, vagy a párizsi klímaegyezményről - jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Krasznov és Sztoljarov korábban becsapta Elton Johnt is, miután a brit énekes újságíróknak azt mondta: szívesen találkozna Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a melegek jogainak megvitatására. Az orosz tréfamesterek felhívták őt, és Krasznov magát Putyinnak, Sztoljarov pedig magát egy tolmácsnak kiadva 11 percen át beszélgetett vele arról, hogy ellátogat Moszkvába, részt vesz az ottani melegfelvonuláson, és találkozik az elnökkel. Az átverésre úgy derült fény, hogy Putyin szóvivője hírügynökségeknek nyilatkozva azt mondta: Putyin soha nem hívta fel az énekest, aki szerinte átverés áldozata lett. Krasznov és Sztoljarov pedig megerősítette, hogy ők követték el a csínyt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×