Napernyővel óvja a kertjében talált bombát, amit nem visz el senki

InfoRádió
2017. július 19. 11:14
Értesítette a rendőrséget az a mosonmagyaróvári férfi, aki kertjében egy fel nem robbant bombát talált. A helyszínre érkező rendőrök viszont azt mondták, a honvédség felelős a bomba elszállításáért és megsemmisítéséért. A tűzszerészek viszont csak harminc napon belül érkeznek ki.

Éppen ásott a kertben a férfi, amikor harminc centiméter mélyen rátalált a bombára. Csákánnyal kifordította a földből, majd értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök közölték: harminc napon belül jönnek a tűzszerészek a fővárosból.

"Nevetségesnek tartom, hogy ennyi ideig kell várni, idegesít, hogy itt a bomba, hiszen itt élünk a családommal, nincs hová mennünk. A bombát

letakartam egy műanyag vödörrel meg egy kartonnal, és odaállítottam egy napernyőt, hogy ne süsse a nap"

– mondta el a Borsnak az ingatlan tulajdonosa, aki megmutatta a lőszert egy tűzszerész ismerősének is. Szerinte hiába rossz és sérült állapotú a bomba, attól még életveszélyes.

A rendőrök azt mondták neki, ha közterületen találta volna a bombát, más lenne a helyzet, hamarabb intézkednének, de mivel magánterületen van, neki kell rá felügyelnie, de nem viheti el, mert azzal bűncselekményt követ el.

A Honvédelmi Minisztérium a lapot úgy tájékoztatta, csak akkor intézkednek azonnal, ha közterületen, kórház, iskola vagy repülőtér közelében találnak bombát. Más esetekben a tűzszerész járőrnek 30 napon belül kell kiérkeznie a helyszínre, de a gyakorlatban általában a bejelentés követő 1-2 napban elszállítják a robbanószerkezetet.