Tele volt a kocsi hamis tízezresekkel - elkapták a pénzhamisítókat

InfoRádió
2017. július 18. 09:48
Hamis pénzzel próbált meg fizetni az a három férfi, akit előzetes letartóztatásba helyezett a rendőrség - számolt be a Zala megyei hírportál.

A portál beszámolója szerint július 13-án délután Keszthely és Alsópáhok között egy utcai árusnál jelent meg egy autóval érkező férfi és vásárlás ürügyén tízezer forintos bankjeggyel kívánt fizetni. Az eladó a pénzt azonban gyanúsnak találta és közölte a vevővel, hogy ekkora címletet nem tud felváltani. Ekkor távozott a vásárló és nem sokkal később már Fenékpuszta térségében bukkantak fel a gépkocsi három férfival egy árusnál, de itt már nem próbálkoztak, hanem rövid várakozás után elhajtottak. Az árus pedig felhívta a rendőrséget, mert előzőleg már hírét vette a próbálkozásnak.

Percekkel később a rendőrök Balatonszentgyörgy közelében megállították a három férfi autóját és a gépkocsijuk átvizsgálásakor több tucat, pár százezer forint értéket képviselő hamis bankjegy került elő.

A trió tagjai megalapozottan gyanúsíthatók a pénzhamisítás bűntettének kísérletével.

A történtekről tájékoztatást adva dr.Jánky Judit, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője közölte, zalaegerszegi járási és nyomozó ügyészség indítványa alapján az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a három férfi előzetes letartóztatását 30 napra - írta a zaol.hu.