eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Többszázan kaptak hőgutát Japánban

Csaknem hétszáz embert szállítottak kórházba a múlt héten Japánban súlyos hőguta tüneteivel, ketten közülük meghaltak - közölte kedden a japán tűzoltóság, amely részben a mentőszolgálat szerepét is ellátja.

Százzal többen kényszerültek kórházi kezelésre túlmelegedés miatt, mint az előző héten. Egyeseknek közülük olyan súlyos az állapotuk, hogy több mint két hétig kórházban kell maradniuk.

Az esős időszak beköszönte ellenére a múlt héten Japán nagy részén pokoli hőség volt,

a hőmérséklet árnyékban sok helyütt - Tokióban is - tartósan meghaladta a harminc Celsius-fokot.

Májusban két nő halt meg a hőség miatt.

Tavaly több mint százan haltak meg Japánban a nagy hőségben, több tízezren kerültek kórházba. A halálos áldozatok több mint fele 65 évnél idősebb volt. Sokan otthonukban kaptak hőgutát, mert nem akarták bekapcsolni a légkondicionáló berendezést.

A mentőszolgálat korábban arra kérte a szigetország lakóit, hogy vegyék komolyan a nagy hőség okozta veszélyt, töltsenek több időt árnyékban, és folyamatosan igyanak sok vizet kisebb adagokban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×