eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Jelentősen átalakul a HÉV közlekedése

Változik a HÉV menetrendje a ráckevei, a gödöllői és a csömöri vonalon a nyári szünet kezdetén - tudatta a MÁV-HÉV Zrt.

A MÁV tájékoztatása szerint a menetrend kialakításánál fontos szempont volt, hogy az erőforrások minél hatékonyabb felhasználásával többletszolgáltatást tudjunk nyújtani.

Ennek érdekében a különböző napok csúcsidőszakokat közvetlenül megelőző, illetve követő 1-2 órában az úgynevezett peremidőszakok menetrendjét egységesítették, egyes esetekben sűrítették a vonatközlekedést.

A H6-os vonalon útjára indul a MÁV-HÉV éjszakai szolgáltatása is:

péntek és szombat éjszakánként egy új vonatpár közlekedik, amely a Közvágóhíd állomáson csatlakozik a BKK éjszakai járataihoz.

A változások a H6-os HÉV esetében 2017. június 16-án, pénteken; a H8-as és a H9-es HÉV esetében 2017. június 19-én, hétfőn lépnek életbe.

A H6-os HÉV vonalat érintő változások június 16-ától

Budapest és Tököl között, munkanapokon 18:35-tól 19:35-ig a jelenlegi 30 perces helyett sűrűbben, 20 perces ütem szerint indulnak a vonatok.

Közvágóhíd állomásról az alábbiak szerint módosul a vonatok indulás ideje: 18:35 (Ráckeve), 18:55 (Tököl), 19:15 (Tököl), 19:35 (Ráckeve) – ezáltal Tökölről Budapestre is több vonat indul (17:37 és 18:37 között).

Az új, éjszakai vonatpár indul Ráckeve állomásról péntek és szombat este 23:11-kor, Közvágóhíd állomásról pedig szombaton és vasárnap 0:50-kor.

A vonatok a főváros környéki településeken élők gyorsabb hazajutása érdekében Közvágóhíd és Millenniumtelep között csak Soroksár, Hősök tere megállóhelyen állnak meg; Millenniumtelep és Ráckeve között pedig Szigetszentmiklós alsó, Horgásztanyák és Angyalisziget megállóhelyek kivételével minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Szigetszentmiklós alsó megállási rendjét a valós utazási igényekhez – a műszakváltási időpontokhoz – igazították: a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 30 percenként állnak meg a vonatok. Ez óránként egy ráckevei és egy tököli vonatpárt jelent.

A Beöthy utca és Timót utca időszakos megállóhelyeket megszüntetik azok alacsony utasforgalma miatt, a Kén utcai megállóhelyet időszakos megállóhelyként üzemeltetik tovább.

A megállási rend módosításával az agglomerációba gyorsabb lesz az eljutás.

Az érintett megállóhelyek környékének közösségi közlekedéssel való kiszolgálása továbbra is megmarad a 23-as, 54-es, 55-ös autóbuszokkal és az 51-es villamossal, amelyek közül a 23-as autóbusz Közvágóhíd és Pesterzsébet felső között a HÉV-vel megegyező útvonalon halad, a HÉV-nél sűrűbb követési idővel, átszállási alternatívát nyújtva.

A Kén utca időszakos megállóhelyen munkanapokon a Közvágóhíd állomás irányába üzemkezdettől 9:30-ig, Ráckeve irányába 12:38-tól 13:53-ig minden vonat megáll, 13:53-tól 18:23-ig pedig 30 percenként. A jobb kiszolgálás érdekében a 30 perces ütem felváltva egy ráckevei és egy tököli vonatot jelent.

Munkanapokon a többi időszakban, valamint a szabad- és munkaszüneti napokon egyáltalán nem állnak meg a vonatok ezen a megállóhelyen.

Tanítási időszakban, munkanapokon, Dunaharaszti külső állomásról 12:59-kor, a Közvágóhíd állomásról 13:35-kor és a Ráckeve állomásról 15:11-kor induló vonat hat kocsival közlekedik. Így csökkenthető a zsúfoltság és a szolgáltatás színvonala is emelkedik, mert tapasztalataik szerint a diákok jelentős része ezzel a vonattal utazik haza Budapestről és a nagyobb agglomerációs településekről is. A módosítás ezen eleme 2017 szeptemberétől lép életbe.

Hétvégén a 20:05-kor, Közvágóhídról induló vonat ezentúl meghosszabbított útvonalon, Tököl állomásig közlekedik, valamint a munkanapi menetrendhez hasonlóan 21:05-kor is indul majd vonat Tököl állomásra.

Szintén hétvégén, Tökölről Budapestre reggel 6:07-kor egy új vonat közlekedik Közvágóhídra, és a 20:07-kor induló vonat meghosszabbított útvonalon, Közvágóhíd állomásig közlekedik.

A H8-as és a H9-es HÉV vonalat érintő változások június 19-étől

  • A módosított menetrendben a gödöllői vonatok jelentős részét Gödöllő végállomáson a Hatvan, illetve a Budapest felé közlekedő vonatokhoz hangolták, így Gödöllőn új csatlakozási rendszer épül fel. Ezzel együtt a késő esti órákban és kora reggel Örs vezér tere állomáson az M2-es metróval történő összehangolás is megmarad.
  • A Csömörre közlekedő vonatok minden nap – hétvégén is – napközben 30 perces követéssel közlekednek. Este 20 perccel meghosszabbodik az üzemidő: az utolsó vonat 23:28-kor indul az Örs vezér teréről Csömörre.
  • A késő esti gödöllői vonatok számát növelték, ezért az eddigi 60 és 90 perces követési idő 40 és 50 percre csökken – a késő esti órákban hazautazók jobb kiszolgálása érdekében.
  • A reggeli csúcsidőszak elején és végén Gödöllőről Budapest felé, valamint a délutáni csúcsidőszak elején és végén Budapestről Gödöllő felé két-két vonat három kocsi helyett hattal közlekedik a zsúfoltság csökkentése céljából.
  • 20 óra után egységesítik a hétköznapi és hétvégi menetrendi struktúrát, így a vonatok ebben az időszakban minden nap ugyanakkor indulnak.
  • Hétvégén egységes menetrendi struktúrát alkalmaznak. Az eddigi külön szombati és külön vasárnapi menetrend helyett egységes, szabad- és munkaszüneti napokon érvényes menetrendet vezetnek be, ezáltal a menetrend könnyebben megjegyezhető.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×