eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Világcégeket is átvertek Kisbandiék

Az éjszakai életben csak Kisbandiként ismert Lakatos András különösen nagy értékre elkövetett csalási ügyében első fokon július 7-én hirdethet ítéletet a bíróság – tudta meg a Magyar Idők.

Kisbandi vezetésével a csoport 2011–12-ben fuvarozással foglalkozó cégeket hozott létre, ám az elvállalt munkákat alvállalkozókkal végeztették el.

Menet közben azonban új utasítást adtak a sofőröknek, így az áru a bűnszervezet depóiba került az eredeti címzett helyett.

Összesen több mint 355 millió forint kárt okoztak, amelyből mintegy 84 millió forint térült meg - számolt be a Magyar Idők.

A vádlottak magát a csalássorozatot beismerték, de vitatják, hogy azt bűnszervezetben követték volna el.

Kisbandi, majd a többi vádlott is arról beszélt, hogy egy legális üzlet során óriási tartozást halmoztak fel jugoszlávok, illetve szerbek felé, és a szállítmányok értékesítéséből törlesztettek, így a befolyt pénzből ők egyáltalán nem kaptak.

A vádlottak hazai és nemzetközi szinten is nagynevű társaságokat károsítottak meg. Ezek között volt több ismert édességgyártó, élelmiszeripari cég, gyógyszergyártó és tisztítószergyártó - írta a lap.

A csalássorozat után Lakatos András ismeretlen helyre távozott, így 2013 februárjában nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Debreceni Járásbíróság. Kiderült, hogy Kisbandi Varga Tibor néven Brazíliába szökött, ahol elfogták, és 2015 áprilisában kiadatási fogvatartásba került, majd tavaly szállították haza.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×