eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lerángatták a buszról és nyakon lőtték - vádat emeltek a soroksári lövöldözés ügyében

Lövöldözésbe torkolt két társaság közti haragos viszony Soroksáron: a támadás során egy férfi életveszélyes, fia súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, illetve súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

Az ügynek négy vádlottja van; egy akkor 35 éves férfi és egy 35 éves nő, az ő lányuk, aki az elkövetéskor 17 éves volt, valamint egy akkor 19 éves szintén családtag férfi.

A vádirat szerint 2015. május 13-án az esti órákban a két sértett – apa és fia – busszal utazott, ami a XXIII. kerületben a Majori úti buszmegálló felé tartott. A busz elhaladt a vádlottak háza előtt, amit észrevéve a vádlottak kiszaladtak a házból és mind a négyen a megálló felé futottak.

A 35 éves férfinél egy gáz-riasztófegyvernek minősülő forgótáras pisztoly, a 19 éves vádlottnál egy szintén gáz-riasztó fegyvernek minősülő puska, míg női társuk egy vasvillát, a fiatalkorú lány pedig egy lapátot tartott a kezében.

Amikor az autóbusz a megállóban megállt és az ajtaja kinyílt, a 35 éves férfi a pisztollyal az első ajtónál álló sértettet a mellkasán meglőtte,

majd lerántotta őt a járdára. Ezután a dulakodás közben a pisztolyt az időközben földre került sértett nyakához tartotta, és közelről nyakon lőtte a férfit.

A sértett fia – látva az édesapja elleni támadást – a segítségére sietett, de ekkor a 35 éves nő a nála lévő vasvillával többször felé szúrt, amivel távol tartotta őt, valamint a 19 éves vádlott a puskával 3-4 méter távolságból több célzott lövést adott le a fiatalabb sértett irányába, akinek az egyik lövedék eltalálta a kezét.

Az autóbusz vezetője – a verekedés és lövöldözés miatt – az autóbusz ajtaját bezárta, mire a 17 éves fiatalkorú vádlott a vasvillával az autóbusz első ajtajának üvegét bezúzta, az összetört üveg darabjai az autóbusz utasterében szóródtak szét.

A lőtt sérülések következtében az idősebb férfi életveszélyes nyaki sérüléseket szenvedett; a súlyosabb sérülések a szintén bántalmazott fia esetében is fennálltak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, illetve súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat; a fiatalkorú gyermekükkel együtt bűncselekményt elkövető 35 éves szülőket pedig a főügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is megvádolta.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×