Lerángatták a buszról és nyakon lőtték - vádat emeltek a soroksári lövöldözés ügyében

InfoRádió
2017. június 1. 10:55
Lövöldözésbe torkolt két társaság közti haragos viszony Soroksáron: a támadás során egy férfi életveszélyes, fia súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, illetve súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

Az ügynek négy vádlottja van; egy akkor 35 éves férfi és egy 35 éves nő, az ő lányuk, aki az elkövetéskor 17 éves volt, valamint egy akkor 19 éves szintén családtag férfi.

A vádirat szerint 2015. május 13-án az esti órákban a két sértett – apa és fia – busszal utazott, ami a XXIII. kerületben a Majori úti buszmegálló felé tartott. A busz elhaladt a vádlottak háza előtt, amit észrevéve a vádlottak kiszaladtak a házból és mind a négyen a megálló felé futottak.

A 35 éves férfinél egy gáz-riasztófegyvernek minősülő forgótáras pisztoly, a 19 éves vádlottnál egy szintén gáz-riasztó fegyvernek minősülő puska, míg női társuk egy vasvillát, a fiatalkorú lány pedig egy lapátot tartott a kezében.

Amikor az autóbusz a megállóban megállt és az ajtaja kinyílt, a 35 éves férfi a pisztollyal az első ajtónál álló sértettet a mellkasán meglőtte,

majd lerántotta őt a járdára. Ezután a dulakodás közben a pisztolyt az időközben földre került sértett nyakához tartotta, és közelről nyakon lőtte a férfit.

A sértett fia – látva az édesapja elleni támadást – a segítségére sietett, de ekkor a 35 éves nő a nála lévő vasvillával többször felé szúrt, amivel távol tartotta őt, valamint a 19 éves vádlott a puskával 3-4 méter távolságból több célzott lövést adott le a fiatalabb sértett irányába, akinek az egyik lövedék eltalálta a kezét.

Az autóbusz vezetője – a verekedés és lövöldözés miatt – az autóbusz ajtaját bezárta, mire a 17 éves fiatalkorú vádlott a vasvillával az autóbusz első ajtajának üvegét bezúzta, az összetört üveg darabjai az autóbusz utasterében szóródtak szét.

A lőtt sérülések következtében az idősebb férfi életveszélyes nyaki sérüléseket szenvedett; a súlyosabb sérülések a szintén bántalmazott fia esetében is fennálltak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, illetve súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat; a fiatalkorú gyermekükkel együtt bűncselekményt elkövető 35 éves szülőket pedig a főügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is megvádolta.