eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elborzasztó képek a megcsonkított gyermekekről - csak 18 éven felülieknek

Hazájukban megcsonkított albínó gyerekek kaptak művégtagot az Egyesült Államokban.

A hazájukban babonából megcsonkított tanzániai albínó gyerekek kaptak művégtagokat egy amerikai kórházban.

A 15 éves Emmanuel Rutema támadói annak idején levágták a fiú egyik karját, a másik kezéről az ujjakat és megpróbálták kirántani a nyelvét és a fogait. A hétéves Baraka Lusambo és a 14 esztendős Mwigulu Magesa szintén egy támadásban vesztette el a karja egy részét.

A megcsonkított gyerekekről itt láthat fényképeket és videókat.

A fekete mágia hívei a pigmenthiányos afrikaiak különböző testrészeinek és szerveinek varázserőt tulajdonítanak és a kormányok tiltása ellenére felhasználják azokat a szertartásaikhoz. A Tanzániában élő albínók életét ma már állandó rettegés hatja át az olyan emberek - köztük néha saját családtagjaik - miatt, akik az életüknél is többre tartják a testrészeiket, amelyeket borsos áron tudnak eladni.

A protézist kapott gyerekek egy New York-i székhelyű jótékonysági szervezet, a Global Medical Relief Fund (GMRF) támogatása révén kapnak kezelést a philadelphiai Shriners Gyerekkórházban.

A fiatalok két évvel ezelőtt kaptak először protézist, amelyet most nagyobbra cseréltek nekik és a jövőben még visszajöhetnek az Egyesült Államokba egy újabb cserére.

A gyerekek odahaza számukra fenntartott biztonságos épületekben élnek és csak nagyon ritkán mennek emberek közé.

Az ENSZ becslései szerint 2000 és 2015 között legalább 75 albínót, köztük gyerekeket öltek meg Tanzániában. A szervezet szerint azonban könnyen lehet, hogy ez csupán töredéke a valós számnak, mivel a rituálék többségét titokban, gyéren lakott területeken végzik.

Tanzániában minden 1400 emberre jut egy albínó, míg a világon ez az arány nagyjából egy a húszezerhez.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×