El lesz vágva a nyakuk - fenyegetőzött, majd többször szúrt a késelő

InfoRádió
2017. május 10. 22:40
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 25 éves romániai férfi ellen, aki 2016. június 4-én éjszaka Tiszakécskén ittas állapotban szóváltás után megkéselt három helybéli férfit - számolt be a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A 25 éves vádlott 2016. június 4-én éjszaka Tiszakécskén, a Tisza partján lévő szórakozóhelyeken szórakozott, amikor egy helybéli férfi az ismerőseivel hozzá lépett és a padot, amelyen a vádlott ült, lökdösni kezdték. A vádlott egyik ismerőse azonban határozottan rájuk szólt, hogy fejezzék be a lökdösést, melynek hatására a padot lökdöső férfi és társai távoztak - ismertette a részleteket az ügyészség.

Az éjszaka folyamán a vádlott leittasodott és a korábbi atrocitás miatt kötözködni kezdett a padot rángató férfivel és társaságával. A vádlott az egyik szórakozóhelyről a másik helyre távozó társaságot követni kezdte, tánc közben lökdösődött velük.

A nála lévő kést többször elővéve pedig azzal is fenyegetőzött, hogy el lesz vágva a nyakuk.

A vádlott agresszív magatartása miatt a padot korábban lökdöső férfi és társasága úgy döntött, hogy hazamennek. A vádlott azonban egy fa mögül kilépve a távozó társaság elé állt és a kését elővéve többször, csapkodó mozdulattal megszúrta az egyik férfi homlokát, mellkasát és kezeit. Ekkor a korábban a padot lökdöső férfi ellökte a vádlottat a megkéselt barátjától, ami miatt a vádlott az ő csuklóját is megvágta.

A vádlott ezután futásnak eredt, de a társaságból egy harmadik férfi utána szaladt. A férfi utol is érte a vádlottat, aki futás közben elesett. A földről felkelő vádlott azonban ezt a férfit is megkéselte, egyszer beleszúrt a férfi testének bal oldalába, majd távozott a helyszínről.

A késelés miatt a padot rángató sértett a bal csuklóján 8 napon túl gyógyuló, szúrt-metszett sérülést, míg a másik két sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A két utóbbi sértettnél azonban a mellűrbe hatoló, életveszélyes sérülések is kialakulhattak volna.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség 2 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint 1 rendbeli súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.