eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem hittek a hamis tanúknak, lebukott az exőrmester

Hamis tanúzás miatt emelt vádat egy volt büntetés-végrehajtási őrmester és két társa ellen a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetésekor büntetés-végrehajtási őrmesterként dolgozó vádlott még 2014. nyarán szolgálaton kívül súlyos sérülést – orrcsonttörést – okozva bántalmazott egy férfit Balatonlellén. Emiatt nyomozás indult ellene.

Azért, hogy tettéért ne vonják felelősségre, a bántalmazásnál jelen lévő két ismerősét arra kérte: tanúvallomásukban valótlanul állítsák azt, hogy a bántalmazott férfi támadt rá és kizárólag önvédelemből ütött vissza.

A kérés eredményes volt, mivel a bántalmazás szemtanúi hamis tanúvallomást tettek.

Ez azonban nem tévesztette meg a nyomozást végző ügyészséget, és végül vádemelésre került sor.

A bíróságon folytatódó bűnügyben

az egyik hamis tanúzásra bírt szemtanú feltárta az igazságot, köztük azt is, hogy a vádlott miként vette rá arra, hogy hazudjon az ügyészségen.

A bíróság végül a vádlottat súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, valamint a hamis tanúzás miatt vele és két társával szemben büntető eljárást kezdeményezett az ügyészségen.

Az ügyészség a szabadlábon védekező vádlottak közül a volt őrmesterre – akinek a szolgálati viszonya az elítélése miatt szűnt meg – és a hamis tanúvallomását mindvégig fenntartó társára felfüggesztett szabadságvesztés, míg a bíróság előtt a valóságot feltáró vádlottra pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×