Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Időseket fosztottak ki, orvosnál, gyógyszertárnál, temetőnél szólították le őket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elsőfokon 6 év letöltendő fegyházbüntetésre, illetve 4 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság azt a két budapesti nőt, akik kimondottan időskorúak sérelmére követtek el bűncselekményeket: a megtévesztésükkel bejutottak az otthonukba, ahonnan készpénzt és különböző értékeket tulajdonítottak el - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A kerületi ügyészség 2016 novemberében emelt vádat nyolc rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt.

A vádirat szerint a két nő 2015 szeptembere és 2015 novembere között rendszeresen, szervezetten, a feladatokat egymás között megosztva időskorúak sérelmére követett el lopásokat.

A sértetteket idős koruk alapján tudatosan választották ki,

majd őket az utcán, orvosi rendelőből, gyógyszertárból hazafele menet, de volt, akit temető előtt szólítottak meg különböző ürüggyel, amivel a bizalmukba férkőztek.

Többnyire régi ismeretségre hivatkoztak,

de előfordult, hogy az orvosuk asszisztensének vagy szociális munkásnak adták ki magukat.

A vádlottak a sértetteket ezután gépkocsival hazavitték, majd velük együtt felmentek a lakásukba. Ezután rendszerint

amíg az egyikük a sértett figyelmét elterelte, addig a társa arany ékszereket, készpénzt és egyéb értéktárgyakat tulajdonított el,

de volt olyan sértett, akinek a vérnyomásmérőjét is elvitték.

A vád szerinti bűncselekmény-sorozatnak összesen nyolc sértettje van, akik jellemzően 80 év felettiek - a legidősebb 92 éves - voltak az elkövetés idején.

Tőlük a vádlottak a fenti módon összesen több mint 6 millió forint értékben tulajdonítottak el különböző értéktárgyakat és készpénz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!