eur:
394.17
usd:
370.23
bux:
65674.48
2024. április 19. péntek Emma
Több mint 750 ezer euró egyetlen képregényoldalért

Több mint 750 ezer euró egyetlen képregényoldalért

Hétszázötvenháromezer euróért (226 millió forint) kelt el egy párizsi árverésen a Tintin Amerikában című képregény egy ritka illusztrációja.

A kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Hergé készített kínai tussal, a Tintin Amerikában című képregény 1937-es kiadásában jelent meg. Az Artcurial aukciósház szerint a 21 centiméterszer 15 centiméteres képregényoldalért és színezett másáért fizetett összeg rekordközeli.

"Nagyon közel áll ahhoz a rekordárhoz, amelyet 2015-ben egy hasonló illusztrációért fizettek, és amely 770 600 euróért kelt el" - közölte Eric Leroy, az Artcurial szakértője.

A rajzon Tintin revolverrel a kezében látható, amint egy száguldó taxi fellépőjén állva üldözi a gonosztevőket Chicago utcáin.

Hergé színes rajzai, amelyekből mindig csak négy készült az 1931 és 1941 között megjelent nyolc fekete-fehér epizódban, nagyon ritkán bukkannak fel a piacon.

Az áprilisi aukción egyéb Hergé-relikviák is terítékre kerültek, köztük egy rajzgyűjtemény, amelynek egyik darabján Tintin, kis fehér kutyája, valamint Haddock kapitány látható. Utóbbi illusztrációért 67 600 eurót fizetett új tulajdonosa.

A szombaton megrendezett árverés összbevétele elérte a 2,815 millió eurót.

Az elmúlt években hatalmas összegeket fizettek ki eredeti Tintin-rajzokért az aukciókon. Tavaly novemberben rekordáron, 1,55 millió euróért (485 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a Felfedezők a Holdon című képregény egyik eredeti oldala.

Tintin a valaha megalkotott leghíresebb képregényhősök közé tartozik. A ma is népszerű ifjú riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el világszerte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×